TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 29. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Pavla 123

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10.5 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9797
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133232.15 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5529 h 50 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Pavla 123

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Čočkový salát

03. 06. 2011

Tak tenhle salát vyzkoušený mám a je naprosto mňamózní. Lehce pikantní díky dijonské hořčici a česneku. Dá se jíst samotný bez pečiva, čočka je poměrně sytá...
Rozpis je na 4 porce (ale i masožravý manžel konstatoval, že ho bylo málo!)

Čočkový salát

200 g hnědé čočky, sůl
4 vejce uvařená natvrdo
200 g barevných paprik
2 hrsti lístků mladého špenátu nebo polníčku
120 g cherry rajčátek
100 g tyrolské šunky - pršutu - zkrátka takové té sušené šunky

Dresink: 
4 lžíce oleje
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce vinného octa
drcený černý pepř
1 stroužek česneku
sůl

Čočku necháme bobtnat ve studené vodě alespoň 2 hodiny. Poté ji uvaříme doměkka. Těsně před koncem vaření teprve osolíme. Scedíme ji a necháme zchladnout.
Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kratší nudličky. Rajčátka přepůlíme. Připravenou zeleninu promícháme s čočkou a pokrájenou šunkou.  Olej smícháme s hořčicí, octem, pepřem a utřeným česnekem. Podle chuti dosolíme a promícháme se salátem. Ten rozdělíme na talířky, doplníme vejci nakrájenými na měsíčky, ať to vypadá pěkně.

Dobrou chuť!

Pavla


Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 06. 2011 12:35
jojo, čočka je výborná, dá se připravit na spoustu způsobů...
03. 06. 2011 12:32
Vypadá to výborně, už se mi sbíhají sliny ... Čočku mám moc ráda, asi nejvíc z luštěnin. Já dělám salát z uvařené čočky, sterilovaných okurek, kousků čerstvých různě barevných paprik, šunky a do toho na spojení zakysanou smetanu. Na ochucení sůl, pepř, hořčici, trochu worčestru. Dříve jsem to dělávala např. s poličanem, nebo klobáskou a majolkou, ale to už si radši odpustím :-)
03. 06. 2011 12:29
Vypadá to dobře, určitě vyzkouším:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři